İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi Başkanlığı bugün 27. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM kılavuzunu duyurdu ve bir çok detay belli oldu.

27. dönem POMEM İlanı Burada

Yukarıdaki link aracılığı ile POMEM ilanını ve başvuru kılavuzunu görebilirsiniz. Buna göre 27. dönem POMEM ilanında bir çok detay belli oldu ve KPSS taban puanları da öğrenildi. Öyle ki lisans mezunlarının başvuru yapmak için 60 ile üzerinde puan, ön lisans mezunlarının ise 65 ile üzerinde puan almış olmaları gerekmektedir. Bu puanların altında puan alan adaylar müracaat edemez. (lisans 59 küsür, ön lisans 64 küsür puan alan adaylar başvuramaz.

KPSS Taban Puanları Düşürülür Mü?

Lisans mezunları başvurularını yapabilmek için puanların 55 olmasını ön lisans mezunları ise başvuru yapabilmek için KPSS puanlarının 60 olmasını talep etmektedir. Bilindiği üzere önceden ön lisans 70 isteniyordu ve 65'e düşürüldü ancak lisans mezunlarının puanları düşürülmedi ve sabit kaldı. Çok sayıda aday puanların düşürülmesini talep ediyor.

Buna göre ilan resmi olarak duyuruldu bu sebepten dolayı puanların daha da düşürülmesi pek olanaklı görülmüyor fakat adayların talepleri doğrultusunda bir sonraki POMEM ilanında KPSS taban puanları düşürülebilir.

Editör: TE Bilisim