Ülkemizde en rağbet gösterilen kadrolar arasında polis mesleği bulunmaktadır. Öyle ki lise mezunları, ön lisans mezunları ve lisans mezunlarının en yoğun rağbet gösterdiği meslek olan polislik için son alımlar 25. dönem POMEM polis özel harekat sınıfı ve 26. dönem POMEM polis memuru sınıfı için yapıldı. İlgili alım ilanları Polis Akademisi Başkanlığınca yapılmış olup merak edilen başvuru sayıları açıklandı. Peki 25. dönem POMEM ile 26. dönem POMEM'e kaç aday başvuru yaptı. POMEM ve PÖH alımı başvuru sayıları nedir?

İçişleri Bakanı Duyurdu

Geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında polis alımları, işlenen süreçler hakkında açıklama yapan Süleyman Soylu polis alımı mülakatlarının uzun bir süredir açıklanmamasına dair gelen süreye başvuru yapan adayların bağışlamasını isteyerek POMEM ilanına 200 bin civarında adayın müracaat ettiğini duyurdu. Kadın Polis Özel Harekat alımı 25. dönem POMEM ve erkek ile kadın polis memuru alımı 26. dönem POMEM'e toplam 200 bin adayın başvuru yaptığı ve bu sebeplerden dolayı da mülakat sonuçlarının açıklanmasının uzun sürdüğü belirtildi.

Başvurular Giderek Artıyor

Polislik mesleği her geçen sene daha çok rağbet edilen bir sınıf haline gelmek ile birlikte geçtiğimiz senelere nazaran bu seneki alımların daha çok dikkat çektiği ve daha fazla adayın müracaat ettiği görülmektedir. Bunun temel sebebinin ne olduğu resmen açıklanmamakta fakat bir çok ön görü de gençlerin iş bulamadıklarından dolayı müracaat edebildiği tüm sınıflar için başvuru yaptığından dolayı olduğu söylenmektedir.