İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçların karşılanabilmesi için Polis Akademisi Başkanlığı eğitim kurumu aracılığı ile çok sayıda polis alımı gerçekleştirmektedir. Polis alımı ilanları İçişleri Bakanlığının onayı ile yapılmakta ve ilgili ilan Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile yayımlanmaktadır. Bu hafta içerisinde Polis Akademisinden 24. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM alımı ilanı yayımlanacak.

Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM alımları genel olarak asayiş sınıfları için gerçekleştirilmektedir. Ancak Polis Özel Harekat PÖH sınıfında eksiklik olması durumunda o dönem POMEM alımının tamamı PÖH sınıfına ayrılmaktadır. Örneğin 19. dönem POMEM alımı komple PÖH sınıfı için ayrılmıştı. Peki 24. dönem POMEM alımı PÖH sınıfı için mi yapılacak yoksa diğer sınıflar için mi yapılacak?

PÖH ALIMI YAPILABİLİR

24. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezinin kesin olarak Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için yapılacağına dair bir bilgi yok. Fakat en son 19. dönem POMEM'de PÖH alımı yapıldığı ve bu alımdan sonra PÖH sınıfına meslek içerisinde kaydırmalar yapılmaktadır. Eğer Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'nin kontenjanlarında PÖH sınıfı için eksik varsa 24. dönem POMEM 15 bin polis öğrencisi alımının tamamı PÖH için ayrılabilir. Önümüzdeki günlerde ilan yayımlandıktan sonra detaylar belli olacaktır.

Editör: TE Bilisim