2019 Kasım ayından bu yana tüm dünya genelinde korona virüs süreci devam ederken ülkemizde Mart 2020'den sonra pandemi süreci başladı ve büyük tedbirler alınarak sağlık personeli atamaları hızlandırıldı. 2020 yılında tabip, sağlık personeli, sağlık işçisi gibi pozisyonları için çok sayıda atama yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamasında OECD ülkelerine göre sağlık personeli sayılarının düşük olduğu, açıkların bir süre daha kapanmayacağı ve atamaların yapılacağı duyurusunu yaptı. Buna göre 2021 yılı içinde en az 30 bin sağlık personeli ataması beklenmektedir. Peki atamaların detayları nasıl olacak?

Atamaların Detayları Nedir?

2021 yılı içinde sağlık personeli atamalarının devam etmesi bekleniyor. Buna göre asgari olarak sağlık personeli kadroları için yani (hemşire, sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri, ebe vb.) 20 bin atama ön görülmektedir. Bu atamalar haricinde ilk defa ve yeniden atama kurası ile de atamalar yapılacağı için 2021 yılında asgari 35 bin kişilik atamanın yapılması tahmin ediliyor.

İşçi Alımı Olacak Mı?

Sağlık Personeli ve tabip kadroları için 35 bin kişilik alım yapılması bekleniyor. 2019 yılı atamalarında 30 bine yakın kadro Sağlık Bakanlığına tahsis edilmişti ki pandemi sürecinin devam etmesi sağlık çalışanlarının çalışma olanaklarının zorlaşması sebebi ile en az 30 binlik atama bekleniyor. İşçi alımı olursa bu alımların 30 bin kişilik ilandan hariç olacağı tahmin ediliyor.

Üniversitelerde 5 Bin Kadro Çıkabilir

2020 yılında üniversiteler 500 sağlık personeli alımı, 300 sağlık personeli alımı, 100 sağlık personeli alımı gibi büyük oranda atamalar gerçekleştirdi ve halen devam ediyor. Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde randevu bulamayanlar üniversite hastanelerine gidiyor ve buralarda da norm kadrolar yetmediği için en az 5 bin kişilik atamanın da buraya yapılması ön görülmektedir. İlan geldiğinden bildirim almak için aşağıdan uygulamamızı indirebilirsiniz.

HANGİ SAĞLIK KADROLARINA ATAMA BEKLİYORSUNUZ? BURADAN GİRİNİZ

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim