Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz sene 12 bin sözleşmeli sağlık personeli atamasını yaptı. İlgili personeller ortalama Ocak ayı içerisinde iş başı yapmaya başladı. Ek atama bekleyen adaylar şimdiden yeni sağlık personeli ataması ne zaman, 2021 yılı toplam kaç sağlık personeli ataması yapılacak, sorularını aramaya başladılar. Peki elle tutulur bir veril paylaşıldı mı? Atamalara ilişkin şuanda bir bilgi var mıdır?

30 Bin Alım Olacak Mı?

Sosyal medya üzerinden sağlık personellerinin iş olanaklarının iyi olması için çabalayan sendikaların 30 bin sağlık personeli alımı yapılabileceğine yönelik sosyal medya üzerinden bazı yorumlar gelmektedir. Şu anda kaynaklar ilk elden doğrulanmamış, Sağlık Bakanlığı bürokratları tarafından onaylanmamış bir bilgidir. Ancak çalışmaların en az 30 bin atamanın olması için yapıldığı ön görülmektedir. Bilgilerin resmi olmadığının altının çizilmesi gerekiyor.

KPSS Öncesi Atama Olur Mu?

12 bin kişilik atama da adaylar Ocak ayında iş başı yaptı. Genel olarak iş başından sonra ki 5 - 6 ay gibi bir süre içerisinde atama yapıldığı çok sık görülmüş bir durum değildir. Bu sebepten dolayı atamaların yapılırsa Haziran ayı itibari ile kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Bu sene ki KPSS'nin Ağustosta olması ve açıklanmasının Eylül ayını bulacağı bilgisinden dolayı çok muhtemel yeni KPSS sınavı yapılmadan alımların yapılması bekleniyor. Ancak Bu seneki KPSS A grubu olduğu için zaten adayların KPSS puanları ile bir ilgisinin olunmadığının da bilinmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim