2021 yılına girmeye bir ay gibi bir süre kalırken ülkemizde en çok rağbet görüldüğü kadrolardan olan polis alımlarına geçtiğimiz sene 100 binden fazla aday müracaat etmişti. Bu sene özellikle pandemi sürecinden dolayı pozisyonların çoğuna başvurular daha da artıyor ve en az 200 bin kişinin müracaat etmesi beklenmekte olup 2021 yılı için 15 bin kişilik polis alımı ilanı beklenmektedir. Peki hangi eğitim kurumu için kaç kişilik polis alımı yapılacak? POMEM, PAEM, PMYO kaç kişi alınacak?

POMEM Kaç Kişi Alınır?

Polis kadrosunun dolmasından dolayı alımlar düşüyor. Öyleki alımlar 10 binden 7 bine düştü ancak bu sene polislerden emekli olan sayısının daha fazla olduğu düşünüldüğü için ve mesleklerin sürekli halkın içinde olması gerektiğinden dolayı sayının yeniden 10 bine çıkması ön görülüyor. 2021 yılı için 10 bin POMEM polis alımı bekliyoruz.

PAEM Kaç Kişi Alınır?

Geçen sene PAEM son alım olabilir bundan sonra meslek içinden alımlar yapılabilir deniliyordu ancak pandemi sürecinde en çok yıpranan mesleklerden birisinni polis sınıfı olduğu için yine PAEM için 2 bin komiser yardımcısı alımı ilanı bekliyoruz.

PMYO Kaç Kişi Alınır?

Lise mezunu adaylarının müracaat edebildiği Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO alımları 2021 yılı içinde devam edecek. En çok yorulan mesleklerden birisi polisler olduğu için lise mezunu adaylar arasından PMYO için 3 bin kişilik polis alımı ilanı bekliyoruz.

Yukarıda POMEM, PAEM ve PMYO için tahminen kaç kişilik alımların beklendiği belirtilmiş olup 2021 yılı için polis pozisyonuna 15 bin kişilik alımın yapılması tahmin edilmektedir. 

İlan geldiğinde bildirim almak, kaçırmamak için hemen aşağıdan mobil uygulamalarımızı indiriniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim