Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş her yıl asgari ücrete yönelik düzenlemeyi büyük bir merak ve beklenti içerisinde takip ediyor. 2020 yılının sonuna yaklaştıkça 2021 yılındaki asgari ücret ile ilgili son detaylar belli olmaya başlarken, enflasyon tahminleri için yapılan yeni revizyon ile birlikte maaşlarda daha yüksek bir artışın yapılması da ön görülmeye başlandı.

2 önemli gelişme umutlandırdı

Merkez Bankası tarafından enflasyon rakamı için yeni bir revizyona gidilerek yüzde 6.2’lik bir oranın açıklanmış olması, maaş konusunda da yüksek oranda yükselişin yaşanabileceğini işaret etti. Bu konuda bir diğer önemli gelişme ise Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamalar oldu. 2020 asgari ücret görüşmelerinde 2021 yılı için söz verildiğini aktaran Bakan Selçuk, iki tarafın da masadan memnuniyet ile kalkacağı bir oranda anlaşma yapılacağını duyurdu. Yaşanan bu iki gelişme ile birlikte asgari ücret alan vatandaşlar için umut yarattı.

Asgari ücret ne zaman belirlenecek?

Asgari ücret ile ilgili görüşmeler Aralık ayı içerisinde yapılıyor. Yapılan bu görüşmeler ile birlikte bir sonraki yılın asgari ücret ve tarih belirlenirken 20201 yılı için asgari ücret görüşmeleri 2020 yılının Aralık ayında yapılacak. Görüşmeler sonucunda ise 2021 yılı boyunca ödenecek olan asgari ücret için net tutar belirlenmiş olacak.

Tutarın 1 yıl boyunca geçerli olması nedeniyle özellikle görüşmelerden alınacak yüzde 10 ya da yüzde 15’lik bir fark bile maaşlarda ciddi bir etki yapıyor. Bu yıl iki tarafın da masadan memnuniyet ile kalkacağını belirtilmiş olması, asgari ücret tutarlarının daha da yükselebileceğini şimdiden gösteriyor.

Editör: TE Bilisim