Türkiye Büyük Millet Meclisinde plan ve bütçe durumları konuşulmaya devam ederken 2021 yılı için bilindiği üzere bütçe artırıldı. Bu bütçe ile 110 bin kişilik atama yapılması beklenirken hangi branşlara ya da kurumlara atamaların yapılacağı merak edilmektedir. Buna göre özellikle öğretmen adayları 29 Ekim'de rekor kırdı ve 1 milyondan fazla paylaşım ile dünya gündemine 60 bin atama için girdi. Siyasetçilerden, sendikalardan destek aldı. Yeni gelen gelişme ile Meclis Gazetecisi olarak bilinen Murat POLAT ilgili konu hakkında köle yazısı yazarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Sağlıkçı ve Öğretmenlere Müjde!

Gazeteci Murat POLAT 2021 yılı için 110 bin civarı atamanın yapılacağı ve en çok kadronun Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığına ayrılacağını duyurdu. Bilindiği üzere Sağlık sistemi için atamanın yapılması oldukça önemli olduğu gibi ülkemizde 20 milyon öğrenci bulunuyor ve bu öğrencilerin olumlu koşullarda, verimli eğitim alabilmesi için dinamik öğretmenlerin atanması da büyük bir yer tutuyor.

Polis, Asker, Mühendis, Memur, İşçi'de Alınacak

2021 yılı için 110 bin kişilik kamuya atama yapılması planlanmakta olup atamanın büyük bir kısmı her sene olduğu gibi yine Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığına ayrılması planlanıyor. Ancak bunun harici olmak üzere kamuya yine polis, asker, mühendis, mimar, memur, avukat vb. gibi kadrolarda da atamalar yapılacak. Bu atamalar genel olarak KİT ya da kamuya bağlı şirketlere yapıldığından dolayı 110 bin kişilik atamanın haricinde olabiliyor. Bu atamaları kurumlar kendi bütçeleri ile gerçekleştirmektedir.