Kamu kurum ve kuruluşlarına 2020 yılında yapılacak olan kamu personeli sayısı bütçede yer aldı. Güneş Gazetesinin haberine göre önümüzdeki yıl içerisinde 60 bin kamu personeli alımının yapılması beklenirken alım müjdesi Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Bakanı Naci Ağbal tarafından verildi. Bu açıklama sonrasında alımın ne zaman yapılacağı, hangi kadrolarda olacağı merak edilmeye başladı. Konu ile ilgili detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

Naci Ağbal Rakamı Açıkladı

Meclis komisyonunda 2020 bütçe görüşmeleri devam ederken Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Bakanı Naci Ağbal, 2020 yılında kamuya 60 bin yeni personel alınacağının öngörüldüğünü belirtti.Kamu personeli alımı başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Kamu personeli alımı başvuru tarihleri açıklandıktan sonra duyurulacak. Bu açıklamaya göre henüz alım tarihleri, kadrolar ve diğer detaylar henüz belli değilken 2019 yılının da sonuna yaklaşırken bütçenin onaylanmasından sonra yavaş yavaş belirlenmesi bekleniyor.

Personel Alımına Kaynak Ayrıldı

Naci Ağbal tarafından yapılan açıklama “Kamu ve özel sektörün Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına bütçeden 5,5 milyar lira kaynak ayrıldı. 2020 yılında kamuya 60 bin yeni personel alınacak. 2020 yılı bütçesinden BES'e 5,1 milyar liralık bir kaynak ayırdık” ifadelerine yer verildi.

Ağbal aynı zamanda "2020 yılında sağlığa bütçeden 188,6 milyar lira, savunma ve güvenliğe 141.1 milyar lira kaynak ayırıyoruz. 2020 yılında ulaştırmadan imalat sanayisine, sağlıktan eğitime kadar 88,5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacak" açıklamasında da bulundu.

Editör: TE Bilisim