İçişleri Bakanlığın kadrosuna geçtiğimiz senelerde eklenen çarşı ve mahalle bekçiliği özellikle bir çok genç için yei bir istihdam kapısı oldu. Buna göre çarşı ve mahalle bekçiliği alımına adaylar yoğun rağbet göstermeye devam ederken geçtiğimiz 2019 yılındaki alımlarda sonuçlar belli oldu. Şimdi hem kazanamayanlar hemde ilk defa bekçi olmak isteyen adaylar gözlerini 2020 yılında yayımlanacak olan 2020/1 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanına çevirdi. İşin Olsa ekibimize çok sayıda soru gelmekte olup adaylar oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Peki bekçi alımında aranmakta olan şartlar nelerdir?

İLAN ŞARTLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığının 2020 yılında yayımlayacağı çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanına müracaat etmek isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, askerlik ödevini tamamlamış olmak, 167 ve üzereinde boya sahip olmak, sağlığı bekçilik yapmaya engel olmamak, sicili uygun olmak, boy ile kilosu vücut kitle endesi sınırları içerisinde olmak, en az ortaöğretim mezunu olmak gibi şartlar aranmakta olup adayların başvuru yapabilmek için bu şartlara uyum sağlaması gerekmektedir.

2019 yılında çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı Mart ayı gibi yayımlamıştı. O sebepten dolayı 2020 yılında yapılacak olan 2020/1 8 bin bekçi alımı ilanının da Mart 2020 civarında kamuoyuna duyurulması ve adayların müracaatlarına açılması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim