İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı bilindiği üzere her sene uzman erbaş alımı ilanı yayımlamaya devam ederken 2020 yılı için henüz bir ilam yayımlanmadı. İlanlar ne zaman gelecek sorularına ve eğitimlerin durumuna yönelik Bu konuda süreç devam ediyor. Corona virüsü salgını nedeniyle tüm eğitimlerimizi erteledik. Polis Akademisi eğitimleri, bekçi eğitimleri, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi eğitimleri yapmak zorundayız. Onunla ilgili önümüzdeki günlerde bir karar daha vereceğiz Biraz daha sabırlı olmalarında fayda var diye düşünüyorum.” şeklinde açıklama yapılmıştı.

Karar Verilecek!

Şu anda polis, bekçi ve jandarma eğitimleri hali hazırdaki İçişleri Bakanlığının eğitim kurumlarında devam ederken buradaki öğrencilerin ve personellerin sağlık durumu covid-19 tablosunda ki değişimler incelenmekte ve ona göre ilerleyen günlerde karar verilecek. Verilen karar olumlu olursa ilanın çıkması beklenmektedir.

2020 Yılı Bitmeden İlan Gelir Mi?

Askeri personel ilanlarının gelmeyebileceğine yönelik iddialar vardı ancak Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda subay alımımı duyurdu ve bu sene askeri personel alımı olmayacak iddialarını yalanlamış oldu. MSB'nin bu ilanından sonra Jandarma Genel Komutanlığının da ilan yayımlamayabileceği ön görülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da ilgili durumu takip etmekte olup Personel Birimi tarafından net yanıt gelirse 2020 yılı bitmeden jandarma uzman erbaş alımı ilanının çıkması bekleniyor?

Sizce alım yapılır mı, kaç bin kişilik alım olmalıdır?