9 Ocak 2020 tarihinde yapılan kuralar ile birlikte milyonlarca adayın katılımı ile hac hakkı kazanan isimler belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan özel sistem ile yapılan bu kura sonrasında hac ibadetini yapmaya hak kazanan adaylar için yeni bir açıklama yapıldı. Özellikle hac kesin kayıt belgesi bu doğrultuda gerekli en önemli belgelerden birisi olurken hac hakkı kazanan kişiler özellikle bu belgenin temini noktasında sorun yaşaması gözlerden kaçmadı.

Hac Kesin Kayıt Belgesi Nasıl Alınır?

Hac kayıt kesin belgesini almak isteyen adayların e-devlet ile yapılıyor. Online olarak kişilere sunulan bu hizmet sayesinde internet üzerinden alınabilecek olan bu belge ile başvuru işlemleri tamamlanabilir. E-devlet üzerinden işlem yapmak isteyenlerin öncelikle olarak e-devlet üyeliğine sahip olması gerekmektedir. E-devlet ile Diyanet sisteminde oturum açtıktan sonra kişiler Diyanet İşleri Başkanlığı sitesi üzerinden durumunu kontrol edebilecektir.

İlgili sistem aynı zamanda kurada isminin çıkıp çıkmadığını kontrol edilebilmesi adına da kullanılabilir durumdadır. Bu bakımdan hac için başvuru yapan ve kura sonucunu hala öğrenemeyen adaylar için de Diyanet İşleri Başkanlığı sayfasında yer alan kura sonucu sorgulama bölümü kullanılarak sonuçlara ulaşılabilir.

83 Bin Kişi Hacca Gidecek

Yapılan kura sonucunda 83 bin 430 kişi hac ibadetini yerine getirme imkanı buldu. Kura ile belirlenen bu isimler sonucunda, başvuru işlemlerine geçiş yapıldı. 30 Ocak ile 7 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılmaya başlanan işlemlerde illere göre belirlenen kontenjanlar dahilinde kayıtlar kesinlik kazanmaya başladı. Bu bakımdan hac için ismini yazdırarak belirli tarihlerde başvurularını gerçekleştiren kişiler şu anda kontenjanlar dahilinde yapılacak alımları takip ederek hac için hazırlıklarını sürdürebilir.

Editör: TE Bilisim