Her sene farklı bakanlıklar için on binlerce memur alımları yapılmaktadır. Atamalar genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı ve mülakatlar neticesinde yapılmakta olup 2020 yılına girilmeye iki haftadan az bir süre kala bir çok kişi 2020 yılında gerçekleşecek olan memur alımına gözlerini çevirdi. Buna göre geçtiğimiz ay Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal tarafından kamuoyuna müjdeli haber verilmişti.

Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'ın yaptığı açıklama ile 2020 yılında toplam 60 bin memur alımı yapılacağı öğrenildi. Peki bu 60 bin kişilik memur alımı hangi kurumlara yapılacak, hangi pozisyonlar için atama yapılacak, şartlar neler olacak gibi hususlar belli oldu mu?

KURUMLAR NELERDİR? POZİSYONLAR BELLİ Mİ?

Buna göre 2020 yılının tamamında en az 60 bin memur alımı yapılacak ancak ilanlar farklı günlerde ve tarihlerde kurumlar tarafından yayımlanacak. Buna göre başta Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının memur alımı yapması beklenmekte olup bu üç kurumun yapacağı alım neredeyse 60 bin kişilik atamanın çok büyük bir kısmını kapsayacaktır. Bu alımlar polis, asker, hemşire, ebe, mübaşir, infaz koruma memuru, zabıt katibi, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni ve öğretmen için yapılacak. Bunun haricinde diğer bakanlıklar memur kadroları için personel alımı yapması bekleniyor. Örneğin VHKİ, büro memuru, mühendis, mimar, güvenlik görevlisi, temizlikçi, hizmetli, bakıcı vb. gibi kadrolara alımlar da yapılacaktır. Fakat ilanlar ne zaman ve hangi kurumlardan yapılacağı bilinmemektedir.

2020 yılında yayımlanacak memur alımlarını takip etmek için hemen aşağıdaki linklerden bizleri takip ediniz.