Türkiye’de askerde kalmak ya da dışarıdan uzman çavuş, subay ve astsubay olarak görev alarak TSK bünyesinde çalışmak pek çok kişi için cazip. Yüksek maaşlar ile birlikte kişilerin ekonomik problemlerini ortadan kaldırmak istemesi, bu konuda maaşların da sık sık gündeme gelmesine neden oluyor.

Uzman Çavuş, Subay ve Astsubay Maaşları Ne Kadar?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan uzman çavuş, subay ve astsubay maaşları üstelik diğer haklar ile birlikte çok daha yüksek bir şekilde alınıyor. Bu konuda sınıflarına, kıdemlerine, çocuk ve görev yerlerine göre maaşı değişiklik gösterdiğinden dolayı tüm uzman çavuşları için tek bir maaş bulunmamakta.

Uzman Çavuş Maaşı Ne Kadar?

Uzman çavuş olarak çalışan kişiler için ortalama maaşlar 3 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında değişiyor.

Astsubay Maaşı Ne Kadar?

Astsubay olarak çalışan kişiler ise 5 bin TL ile 6 bin TL arasında bir maaş alıyor.

Subay Maaşı Ne Kadar?

Subay olarak çalışanlar ise 4 bin 500 TL ile 6 bin 500 TL arasında bir maaş almaktadır. Subay sınıfında albay olarak görev yapan bir kişi 6 bin 400 TL alırken, üsteğmenler 4 bin 300 TL almaktadır.

Uzman çavuş, subay ve astsubay alımları ne zaman yapılıyor?

Uzman çavuş, subay ve astsubay alımları için düzenli olarak bir periyot belirlenmemiş durumda. İhtiyaç durumuna göre Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurular yapılarak alım süreci başlatılırken, uzman çavuş, subay ve astsubay olmak isteyenlerin de bu durumu takip etmesi gerekiyor. Başvuruların ardından ise kontroller ve eğitim dönemleriyle birlikte kişiler bu alanda görev yapma imkanı buluyor.