2020 Şubat Öğretmen Atama Kontenjanları Belli Oldu Mu? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan son açıklamalar.

Atama bekleyen öğretmenler için en yakın atama tarihi 2020 yılı Şubat ayı. Bu ay içerisinde atama yapılacağına yönelik açıklamaların yapılması ile birlikte en çok merak edilenlerden birisi “2020 Şubat Öğretmen Atama Kontenjanları Belli Oldu Mu?” sorusuydu. Bu konuda bugüne kadar herhangi bir resmi açıklama gelmezken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama konuyla ilgili sürecin öğrenilmesini sağladı.

Bakan Selçuk’tan 2020 Şubat Öğretmen Atama Kontenjanları Açıklaması

Bakan Ziya Selçuk’a yöneltilen sorular arasında en çok Şubat ataması yer alırken, bakan bu sorulara kayıtsız kalamadı. Bakan açıklamasında “Bizim öğretmen adaylarımız adına daha çok imkan, fırsat sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu konuda da bütün gayretlerimizi sürdürüyoruz şu anda da çalışmalar neticelenmediği için bir rakam vermem mümkün değil." dedi.

Bu açıklamalar ile birlikte mevcut süreç hakkında detay vermekten kaçınan Selçuk, daha önce de benzer şekilde açıklamalar yapmıştı.

2020 Atama Takvimi Ne Zaman Açıklanacak?

Tüm bu yaşananlarla birlikte 2019’un sonuna doğru gelinmesine rağmen hala 2020 atama takviminin açıklanmamış olması, atama bekleyenler için soru işaretlerini daha da arttırıyor. Önceki yıllarda çok daha önceki tarihlerde açıklanan atama takvimleri ile ilgili kurum ve bakanlıklar tarafından da bir açıklama yapılmadı. Atama bekleyen öğretmenler ise sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanyalar ile belirli etiketler üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor.

Editör: TE Bilisim