Kredi Ve Yurtlar Kurumu tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi almak isteyen öğrencilerin başvuru süreci tamamlandı. Başvuru süreci sonrasında hem burs hem de kredi almaya hak kazanan öğrenciler açıklanırken, ilk defa burs ve kredi alacak öğrenciler için heyecanlı bekleyiş başladı.

Eğitim hayatlarını daha rahat bir şekilde geçirmek adına burs ve kredi imkanlarından yararlanmak isteyenler öğrenciler, burslar için geri ödeme yapmazken krediler için eğitim hayatı sona erdikten sonra geri ödemeleri yaparak borçlarını ödeyebiliyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ile birlikte başlayan yeni süreçte ise yine Türkiye genelinde binlerce öğrenci burs ve öğrenim kredisi  alacak.

Kimler Kredi Alabİliyor?

2 yıllık ve 4 yıllık öğrencilerin faydalanabildiği bu imkanlarda burs için kriterler çok daha ağır. Bu nedenle burslar özellikle sınavdan başarılı olan ve yüksek derece alan öğrenciler için geçerli olabiliyor.

2020 KYK Bursu ve Kredisi Kaç Para?

Kredi ve burs alacak öğrencilerin belirlenmesinin yanı sıra 2020 yılı itibariyle burs ve kredi limitleri de belirlendi. Her yıl belli oranlarda artış gösteren kredilerde, öğrencilerin eğitim kademelerine göre alacağı tutarlar ise şöyle;

  • Lisans: 550 TL
  • Yüksek Lisans: 1100 TL
  • Doktora: 1600 TL

2020 KYK Bursu ve Kredisi Yattı Mı? Krediler Ne Zaman Ödenecek?

İlk defa başvuru yapan ve burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler, süreç hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığından dolayı bursların yatmadığını ya da burs ve krediler ile ilgili bir sorun oluştuğunu düşünebiliyor. Fakat genellikle her yıl benzer süreçler yaşandığından dolayı Eylül ayı itibariyle başvurular alınmaya başlanıyor. Kasım ve Aralık aylarında hak kazanan öğrenciler açıklanıyor. Ocak ayı itibariyle öğrencilerin Ziraat Bankası üzerinden açmış olduğu hesaplara kredi ve burs ödemeleri yapılmaya başlanıyor.

Öğrencilerin 2019-2020 eğitim öğretim yılı için ilk ödeme alacağı tarihi Ocak 2020 olacak. Bu tarihte yapılacak ödemeler ile birlikte öğrenciler bir daha her ay ayın 10. günü itibariyle Ziraat Bankası üzerinden ödeme alacaktır.