İçişleri Bakanlığı bünyesinde Türkiye geneli hizmetlerini sürdürmekte olan çok sayıda erkek bekçi bulunmaktadır. Kadın bekçilerde şu an görev yapıyor ancak sayıları oldukça az olduğu için neredeyse yok denilebilir. Bekçilere bilindiği üzere mahkemeden üst arama, GBT kontrolü, araç durdurma ve araması gibi haklar çıktıktan sonra pek çok kadın üstlerini erkek bekçilerin aramaması gerektiğini ve kadın bekçilerinde sahada olması gerektiğini savundu. Peki kadın bekçi alımı olur mu, kadınlara yönelik bir kadro ayrılır mı?

Kadın Bekçi Alımına Yoğun Talep

Bekçi alımı ilanları yayımlandıktan sonra çok sayıda kadın yaptıkları yorum ile kadınların da bekçi olması gerektiği, kadın bekçi sayısının artması gerektiği hususunda yorumlar yapmaktadır. Bir çok aday kadın bekçi alımına yönelik yoğun talep etmelerini sürdürüyor fakat bu konu hakkında kesinleşmiş bir durum olmadığı için netlik kazanmadı.

Kadın Bekçi Alımı Olursa Hangi Şartlar Aranır

Şu anda sadece erkek bekçi alımları yapılıyor peki kadın bekçi alımı olursa hangi şartlar aranır? Buna göre şartların Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO ile benzer olması beklenmekte olup orada aranan YKS baraj puanı yerine KPSS'den 60 almış olmak barajının getirilebileceği beklenmektedir. Ancak kadın bekçi alımı olur mu, olursa ilan ne zaman yayımlanır şu an için net bir duyuru yok. Eğer kadın bekçi alımı olursa İşin Olsa ekibi olarak sizleri bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim