Türkiye'de emeklilik için uzun zamandan beri farklı tartışmalar yaşanırken Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamalar, her şeyi farklı bir yöne çekti. 2019 yılının genel değerlendirme toplantısında konuşma yapan Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı bu açıklamasında emeklilik sistemine yönelik yeni bir plan içerisinde olduklarını ve köklü bir değişikliğini yapılacağını söyledi.

2020’de Emeklilik Sistemi Değişiyor!

2020 yılını emeklilik sistemi için reform yılı olarak lanse eden Bakan Albayrak, kıdem tazminatından bütünleştirici emeklilik sistemine kadar kapsamlı bir şekilde yapılacak değişikliklerin vatandaş nezdinde olumlu olacağını ifade etti.

Emeklilik sisteminde özellikle emeklilikte yaşa takılanlar gibi pek çok farklı sorun yaşanırken, yapılacak değişiklikler ile birlikte tüm bu sorunların önüne geçilmesi ve emeklilikte genel bir sistemin getirilmesi hedefleniyor. Berat Albayrak yaptığı açıklamalarda 2020 yılının emeklilik sistemi için ciddi bir reform yılı olacağını söylerken 2023 hedeflerine bu doğrultuda ulaşacaklarını ifade etti.

Dünyada emeklilik sistemi reformunda öncü ülkelerden birisinin Türkiye olacağını da belirten Bakan Albayrak, sistem ile ilgili herhangi bir detay vermezken yapılacak değişikliklerin ilk işaretini paylaşmış oldu.

Editör: TE Bilisim