Türkiye’de yeni başlatılan bekçilik sistemi ile birlikte ülke genelinde binlerce bekçi alımı da yapılmaya başlandı. Düzenli olarak yapılan alımlar ile birlikte sokaklardaki asayiş sağlanmaya çalışılırken yüksek maaşları ve iyi iş imkanları sayesinde Türkiye’deki milyonlarca işsiz vatandaş için de alternatif yaratılmış oldu. Geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlar sonrasında 2020 yılı için de alımlar devam edecek. Ancak bu konuda ne çok merak edilen ise alımların ne zaman yapılacağı.

Bekçi alımı 2019’da yapılmıştı

Türkiye’de en son 2019 yılında bekçi alımı yapılmıştı. Bu tarihte yapılan alımlarda 8 bin 242 kişi bekçi olarak göreve başlarken daha sonrasında yapılan açıklamalarda bekçi alımlarının devam edeceği belirtilmiş ve 2020 yılı içerisinde bu alımların 30 bine tamamlanacağı söylenmişti. Bu nedenle de 21 bin 758 kişilik yeni bir alımın daha yapılması beklenen bu alanda, gözler açıklamalara çevrildi.

2020 Bekçi alımı ne zaman yapılacak?

Alımlarda yetkili kurum Polis Akademisi olurken, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Pandemi nedeniyle alımlara ara verildiği de konuşulurken 2020 yılı itibariyle alımların en geç Kasım ayına kadar yapılması bekleniyor. Bu nedenle adayların 2020 Kasım ayına kadar güncellemeleri takip etmesi gerekiyor.

Bekçi olma şartları neler?

Bekçi olmak isteyenler için şartlar şöyle; en az lise mezunu, 167 cm olmak, beden kitle endeksinin 18 ile 27 arasında olması, askerlik yapılması, 18 yaşını tamamlamak, 31 yaşından gün almamak, ağır hapis ya da benzer suçlar nedeniyle ceza almamak.

Bekçi maaşları ne kadar?

Bekçi maaşları 4 bin 302 TL ile 4.657 TL arasında değişiyor. Mezuniyet durumuna göre yapılan bu artışlar, asgari ücretin oldukça üzerinde.

Editör: TE Bilisim