Birçok işçi ve işverenin gözü kulağı 2020 asgari ücreti için gerçekleştirilen görüşmelerin sonunda asgari ücrete ne kadar zam yapılacağına kilitlendi. Bu noktada gündemde çeşitli rakamlar yer alırken önümüzdeki hafta kesin rakam belli olacak. MHP tarafından yapılan vergi kesintisi kaldırılsın önerisine AKP’li Bostan insan isteklerinin sonu yok diye cevap vermiş, bu cevaba ise TİP Genel Başkanı Erbaş tarafından kaynak var ama sarayın ve patronun isteklerinin sonu yok şeklinde yanıt verdi. Asgari ücret pazarlığında yeni hafta başlarken gündemde yer alan diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Asgari Ücretten Vergi Kesilecek Mi?

AK Parti MHP ittifakında asgari ücret anlaşmazlığı yaşandı. MHP Gene Başkan Yardımcısı 2020 asgari ücreti için ‘’Net asgari ücret mutlaka açlık sınırının üzerinde belirlenmeli ve asgari ücretliye büyük oranlarda ulaşım desteği verilmelidir. Asgari ücretten vergi alınmamalıdır ve çalışanların asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılmalıdır” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu cevaba istinaden AK Partili Naci Bostan ise ‘’asgari ücretten vergi alınmasın, ulaşım desteği verilsin sözlerine ‘’Türkiye’nin kaynakları da belli! İnsanların ise arzuları sonsuz’’ şeklinde cevap verdi.

Naci Bostan’ın bu açıklamasına ise TİP Başkanından ‘’Kaynak var ama sarayın ve patronların arzu ve isteklerinin bir sınırı yok… Ona yetmiyor bizim kaynaklarımız. Naci bey! 2 bin lira asgari ücretlinin bitmeyen arzusundan ne olur?’’ şeklinde bir açıklama ile cevap verildi.

Son Rakamlar Neler?

Asgari ücretin 2020 için tutarı önümüzdeki hafta belli olacak. Hali hazırda görüşmeler devam ederken Türk-İş, Hakediş ve TİSK tarafından en az 2 bin 578 TL olarak asgari ücretin belirlenmesini istiyor. Bunun yanı sıra TÜİK tarafından asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarı ise 2 bin 331 TL olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim