Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan son açıklamalarda engelli memur ataması ile ilgili detaylar da netleştirildi. Özellikle engelli vatandaşların yılın son ataması için beklenti içerisinde olduğunu söyleyen Zehra Zümrüt Selçuk, mevcut çalışmaların yapıldığını ve Aralık ayı içerisinde engelli memur atamaları ile ilgili çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Kotalar dolana kadar atama yapılacak

"Engelli atamalarını, kotaları dolduğu sürece aralık ayında gerçekleştireceğiz." diyerek bu konudaki duruma dikkat çeken Bakan Selçuk, Aralık ayı içerisinde yapılacağını söylediği engelli atamaları sayesinde atama bekleyen engelli vatandaşlara umut vermiş oldu.

2020 yılında atama süreci nasıl devam edecek?

2019 yılı itibariyle son olarak yapılacak olan bu atamalar sonrasında yeni yılda 2020 EKPSS sınavları ile birlikte atamalara devam edilecek. Açıklanan son takvim doğrultusunda 2020 yılı için engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilecek olan sınav 26 Nisan tarihi itibarıyla yapılacak. Bu sınava katılmak isteyen engelli bireylerin ise başvurularını 24 Ocak ile 12 Şubat tarihleri arasında yapması gerekiyor.

Başvuru yapan adaylar 26 Nisan’da girecekleri sınav sonrasında 28 Nisan ve 12 Mayıs tarihleri arasında başlayacak kura başvuruları ile kuraya katılacak. Tüm bu aşamaların ardından ise sınav sonuçları ve kuralar ile ilgili tüm detaylar 27 Mayıs tarihinde açıklanacak ve 2020 kadroları dahilinde engelli vatandaşlar kamuda görev alma şansı elde edebilecek.

Editör: TE Bilisim