Milli Savunma Bakanlığına bağlı Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm kuvvet komutanlıklarında ve İçişleri Bakanlığına bağlı kuvvet komutanlıklarında görevlerini sürdürmekte olan binlerce subay rütbesinde askeri personel bulunmaktadır. 2019 yılına girilmesi ile birlikte tüm özel sektör ve kamu çalışanlarının maaşlarına zamlar yapıldı. Bu zamlar ile subayların maaşlarında da yükselme oldu. Peki subay maaşları ne kadar? 2019 yılı subay maaşları ne kadar oldu?

Subaylar öncelikle görev yapmış olduğu il, görev yaptığı bölge, bölgenin tehlikeli olup olmama durumu, rütbesi, almış olduğu sosyal yardımlar ve tazminatına göre maaşlarında değişiklikler meydana gelmektedir. Ancak İşin Olsa ekibi olarak sizler için rütbelere göre subay maaşlarını ortalama rakamlar ile açıklıyoruz.

RÜTBELERE GÖRE SUBAY MAAŞLARI

Silahlı kuvvetlerde görev yapmakta olan teğmenler en düşük 6 bin lira ile 6 bin 500 lira aralığında, üsteğmenler 6 bin 200 ile 6 bin 800 lira aralığında, yüzbaşı 6 bin 600 - 7 bin lira aralığında, bin başı 6 bin 800 ile 7 bin 200 lira aralığında, yarbay 7 bin lira ile 7 bin 500 lira aralığında, albay 7 bin 300 lira ile 7 bin 800 lira aralığında maaş almaktadır. General maaşları da ortalama 9 bin liradan başlayarak yükselmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şudur; maaşlara ek olarak sınıf ilave ücreti, tazminat ve görev ilave ücretleri eklenmektedir. Yani bu tutarlarda değişiklikler meydana gelmekte olup Doğu bölgesinde görev yapan subaylar daha yüksek maaş almaktadır.

Editör: TE Bilisim