Geçtiğimiz aylarda 18 Mart ile 01 Nisan 2019 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından başvurusu alınmış binlerce aday 13 Temmuz 2019 tarihi itibari ile yazılı sınava katıldılar. 2019 yılı için bekçilik alımında ilk etap tamamlandı ve tüm aşamaları başarı ile geçen 8 bin 187 aday kadroya alınacak ve görevlerine başlayabilecekler.

SINAV SONA ERDİ!

Bekçi alımı için yazılı sınava bugün ( 13 temmuz 2019 ) katılan adaylar için sınav sona erdi. 09:00 itibari ile Türkiye geneli başlayan sınav için adaylara 120 dk süre verilmişti. Adaylar sınavı tamamladılar ve şimdi yazılı sınav için sonuçları bekleyecekler.

YAZILI SINAVDA NELER SORULDU?

Bekçilik yazılı sınavında, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularına değinildi. Toplamda adaylara 100 soru soruldu.

Tükçe için lise ( Ortaöğretim ) düzeyinde sınava katılan adaylara 20 soru soruldu.

Fen Bilgisi için İlköğretim düzeyinde sınava katılan adaylar 15 soru soruldu.

Sosyal Bilgiler alanında da İlköğretim mezunları sınava katıldı ve 15 Soru soruldu.

Genel Kültür için Lise düzeyinde yazılı sınava katılan adaylara 20 soru yöneltildi.

Matematik için İlköğretim düzeyinde 15 soru soruldu.

Hayat Bilgisi için de adaylara lköğretim düzeyinde 15 soru soruldu.

SORU VE CEVAP KİTAPÇIĞI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı ve Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapılan yazılı sınav için 100 soru için cevap kitapçığı Milli Eğitim bakanlığı tarafından 16 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacağı belirtildi. Adaylara yine bu yönde detayları aktaracağız.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 yılı için 2019/1 ve 2019/2 8 bin 187 bekçi alımı sınavına katılan adaylar 16 Temmuz 2019 tarihinde soru ve cevap kitapçığına ulaşacak ve sonrasında 07 Ağustos 2019 Çarşamba Günü sonuçlar yayımlanacak.

HANGİ DURUMDA BAŞARILI OLURUM?

Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltildi, her bir soru bir puan sayılacak ve yanlış doğruyu götürmeyecektir. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

SORU VE CEVAPLARI DEĞERLENDİRİYORUZ?

Bekçi alımı sınavına katılan adaylar için hazırladığımız bu haberimizde sizlere genel bilgileri sunduk. İşin Olsa ekibi olarak hak eden adayların başarılı olmaları temenni ediyoruz. Sizde sınava katıldıysanız ve diğer adaylar ile tartışma yapmak istiyorsanız yorum kısmında sorularınızı ve düşüncelerini yazarak paylaşım yapabilirsiniz.

AYRICA SOSYAL PLATFORMDA ADAYLARA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim