Son zamanların popüler mesleklerinden biri olan bekçilik mesleğine ilişkin geçtiğimiz yıldan beri yoğun alımlar gerçekleşmektedir. Geçtiğimiz aylarda duyurulan ve 2019 yılı içerisinde yapılması planlanan bekçi alımı için sınava giren binlerce adayın sonuçları ilerleyen tarihlerde açıklanacak. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak olan sonuçları ise binlerce aday merakla beklemektedir.

SINAV DETAYLARI NEDİR?

Polis Akademisi Başkanlığı ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliği ile yapılacak olan alımlarda 2019 yılı içerisinde hem 1. Dönem hem de 2. Dönem çarşı, mahalle bekçiliği sınavı yapılacak. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavda binlerce bekçi adayı ter dökecek. Adaylardan 15 ile 29 Nisan tarihler arasında müracaat ve fizik kontrolleri gerçekleşmişti. Bu aşamadan başarılı ile geçen adaylar için ise 13 Temmuz 2019’da ikinci aşama olan yazılı bekçilik sınavı gerçekleştirilecek.

SINAV BELGELERİ DUYURULMUŞTU

Binlerce bekçi adayının merakla beklediği sınav giriş belgeleri geçtiğimiz gün açıklanmıştı. Adaylar sınav giriş belgelerini MEB resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilmektedir. 16 Temmuz 2019 tarihinde ise Polis Akademisi internet sitesi üzerinden ise sınav soruları ve cevapları adayların erişimine açılacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların 13 Temmuz 2019 tarihinde gireceği yazılı bekçilik sınavı sonrası, sonuçların açıklanan takvime göre 7 Ağustos 2019 tarihinde kurumlar tarafından açıklanacağı ifade edildi. Adaylar sınav sonuçlarını http://odsgm.meb.gov.tr adresinden ya da MEB internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

SINAVA GİRMİŞ VE SONUÇ BEKLEYEN DİĞER ADAYLARDA BURADA

Editör: TE Bilisim