Ülkemizde birçok kişi tarafından merak edilenve geçmişten günümüze popüler mesleklerden biri olarak görülen prestijli mesleklerden olan vali ve kaymakamlık meslekleri, son zamanlarda maaşları ile gündeme gelmiş olmakla birlikçe birçok kişinin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Özellikle İİBF mezunları arasından kamu yönetimi bölümlerinden mezun olanların tercih ettiği meslekler arasında yer alan bu kamu mesleklerinde 2019 Temmuz ayı zam oranı ile birlikte maaşlarında artış görülmüştür. İşte kaymakam ve valilerin almış oldukları güncel maaşlar.

2019 Temmuz Zammı ile Kaymakam ve Vali Maaşları Arttı

Kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak olan temmuz zammı %6,01 olarak belirlenmiş olup bu kapsamda kamu memuru olarak görev alan vali ve kaymakamların aldıkları maaş da artış göstermiştir. Açıklanan oranlara göre, aile yardımı ve diğer destekler hariç maaşlarda şu şekilde bir artış görülmüştür:

  • 1/4 dereceye sahip bir kaymakam yaklaşık 10,693 ₺ maaşın alırken bu oran zamlar ile birlikte11.335,64 ₺ olması beklenmektedir.

  • Bir valinin aldığı maaş görev yerlerininküçük yerleşim birimi olup olmamasına göre değişmekle birlikte en az 11 bin maaş aldığı bilinmektedir, temmuz zammı ile bu tutar en az 11.661,1 ₺ olacak şekilde artış göstermiştir.

Türkiye’nin il ve ilçelerinde görev yapan ve kamuper soneli olarak sayılan bu kadrolar günümüzün prestijli meslekleri arasında sayılmaktadır.