İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı Türkiye'nin büyük bir bölümünde görev ve faaliyetlerine devam ederken her rütbeden personel alımlarına devam etmektedir. 22 bin civarı uzman erbaş alımı ilanı geçtiğimiz günlerde yayımlanmış ve ondan daha öncesnde 4 bine yakın astsubay alımı başvuruları başlamış ve yoğun rağbet görmüştü. Yakın zamanda Jandarma Genel Komutanlığının 2019 yılı subay alımına ilişkin resmi ilanı kamuoyuna duyurması beklenmektedir. Peki Jandarma Genel Komutanlığının subay alımında hangi şartların aranması bekleniyor?

Jandarma Genel Komutanlığı genel olarak subay alımında belirlenmiş aynı şartları aramaktadır. Bu şartlardan önce adayların mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P3 puan türünden 60 ile üzeri ve Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES'ten 50 ile üzerinde puan alması gerekmektedir.

SUBAY ALIMI ARANACAK ŞARTLAR

Jandarma Genel Komutanlığının en kısa sürede subay alımı ilanı yayımlaması beklenirken yukarıdaki sınav şartları hariç Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, belirlenmiş lisans programlarından mezun olmak, 27 yaşından büyük olmamak, sicili temiz olmak, sağlık sorunu olmamak, düz taban olmamak, sağlığı askerlik yapmaya uygun olmak, yüz kızartıcı suç işlememiş olmak gibi şartlara adayın sahip olması gerekmektedir.

JANDARMA SUBAY ALIMI VE HABERLERİNİ BU SAYFALARDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.