2019 yılı içerisinde memur olarak alım yapacak kadroları aşağıda görebilirsiniz. Siz de memur olmak için takipteyseniz bu kadrolara başvuru zamanını kaçırmadan başvurunuzu yapabilirsiniz.

  1. Adalet Bakanlığı Personel Alım İlanı

Adalet Bakanlığı tarafından alınacak memurlar için toplam sayı 17 Bin olarak belirlendi. Bu 17 Binlik kadronun içersinde mübaşir, zabıt katibi, infaz koruma memuru, teknisyen, tekniker ve sağlık personeli yer alıyor. İlanın detayları henüz belli değil. Detaylar belli olunca buradan paylaşacağız.

  1. Aile Bakanlığı Personel Alım İlanı

Aile Bakanlığı verdiği talimatla toplamda 4 bin personel alacağını söyledi. Ancak henüz ilan açılmadı.

  1. Orman Bakanlığı Personel Alım İlanı

Orman Bakanlığı yaptığı resmi açıklama sonucunda 5 Bin personel alacağını belirtti. Bu 5 Binlik kadronun 2700'ü Orman Muhafaza Memuru, 300'ü şoför, 800'ü memur ve 1200'ü Orman Mühendisi kadrolarına alınacak.

  1. Sağlık Bakanlığı Personel Alım İlanı

Son zamanlarda en çok beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımında ise toplamda 29.600 personel alacağını belirtti. İçerisinde Hemşire, Odyolog, Çocuk Gelişimi gibi kadrolar bulunan personel alımının detayları Haziran ayında bekleniyor.

  1. KYK Personel Alım İlanı

KYK 1000 personel alımı yapacağını duyurdu. Alımların Haziran ayının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

  1. PTT Personel Alım İlanı

Her sene personel alan PTT 2019 ilanlarında da kendisini gösterdi. Toplamda 5 Bin personel alacak. Alınacak kadrolar arasında PTT Uzman Yardımcısı, Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Büro ve Gişe Görevlisi kadroları yer alıyor.

  1. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Alım İlanı

Süleyman Soylu'nun verdiği talimat sonucunda 10 Bin polis alımı yapılacak. Polis alımları 2019 Eylül döneminde gerçekleştirilecek. Ancak net bir tarih verilmedi.

  1. Nüfus Müdürlüğü Personel Alımı

1200 ile 1500 kadro sayısına sahip Nüfus Müdürlüğü personel alımları bu kez ÖSYM tarafından yapılacak tercih listesinde görülecek. Nüfus Müdürlüğü bünyesine Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ile Büro Memuru almayı planlıyor.

  1. ÖSYM ile 2019 İlk Memur Ataması

ÖSYM 2019 yılı içerisinde memur ataması yapmak için tercihler açacak. Tercihlerin açılma zamanı belli oldu. Yapılan açıklamaya göre 9 Temmuz 2019 tarihinde tercihler açılacak. Tercihler ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Tercihlere en az Önlisans mezunları başvurabilecek. Tercih ücreti henüz belli değil. Ancak çok sayıda kadro açılacağı tahmin ediliyor. Özel şartlar dışında bu alımlarda sözlü mülakat yapılmayacak. Ancak bazı kurumlar belirli kadrolar için sözlü ya da yazılı mülakat şartını tercih kılavuzunda belirtecek. Adaylar da tercihlerini bu doğrultuda kolaylıkla yapabilecek. Tercihler için KPSS puan limiti bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim