Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan tüm kamu kurumları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Bu alımlarda kurumlar açık pozisyonlarını tespit etmekte ve alımı yapabilmek için Maliye Bakanlığı ile görüşerek onay talep etmektedir.

Maliye Bakanlığının yaptığı hesaplamaların ardından hangi kuruma kaç kişilik memur alımı için izin verildiği duyurulmaktadır. Buna göre bu sene içerisinde kamu kurumları yüz binlerce memur alımı yapacak. Peki hangi kamu kurumu kaç kişilik memur alacak. İşin Olsa ekibi olarak 2018 yılında hangi kurumun kaç memur alımı yapacağını rakamlar ile sizlere açıklıyoruz.

HANGİ KURUM KAÇ MEMUR ALACAK?

Maliye Bakanlığının vermiş olduğu onaylar doğrultusunda sizler için hangi kurumun kaç memur alacağını açıklıyoruz. 2018 yılında hangi kamu kurumu kaç memur alacak? Milli Eğitim Bakanlığı - 20 Bin Kişi, Sağlık Bakanlığı - 36 Bin Kişi, Adalet Bakanlığı - 15 Bin Kişi, Diyanet İşleri Başkanlığı - 9 Bin 500 Kişi, Gençlik ve Spor Bakanlığı 10 Bin 900 Kişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı - Bin 500 - 2 Bin Kişi, Üniversitelere - 4 Bin Kişi, Hastanelere - 7 Bin Kişi, Engelli Personel - 5 Bin Kişi, Emniyet Genel Müdürlüğü 16 - 20 Bin Kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri - 43 Bin Kişi, Jandarma Genel Komutanlığı 10 - 20 Bin, Sahil Güvenlik Komutanlığı - Birkaç Bin Kişi civarı kişi alımı gerçekleştirecektir.

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Şu an için yukarıda verilmiş olan alımların bir bölümü başlamış olup bir bölümü içinde ilanların kamuoyuna duyurulması beklenmektedir. Alımlar en kısa sürede gerçekleştirilecek olup memur alımlarından haberdar olmak için lütfen sayfamızı takip ediniz.

Memur İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER - İZMİR

Editör: TE Bilisim