2017 yılına girmemize artık sayılı haftalar kaldı. Şimdiden çalışan işçiler ve memurlar 2017 yılının hangi günlerinin resmi tatil olduğunu ve hangi günlerinde iş yerlerinden izin alacaklarını öğrenmek istemeye başladılar. İşte sizin için 2017 yılında toplam kaç gün izin yapılacağına dair araştırma yaptık. 2017 yılının hangi haftaları ve hangi günlerinin remsi tatil olduğunu yazımız aracılığı ile bulabilirsiniz.

Pazar Gününe Denk Gelen Resmi Tatiller

2017 yılına 1 Ocak 2017 Pazar günü itibari ile resmen girmiş oluyoruz. Yılbaşıları genel olarak tatil olarak sayılmaktadır ancak bu sene yıl başı pazar'a denk geldiği için memurlar ve çalışanlar için pekte tatil sayılacak bir gün gibi görünmüyor.

23 Nisan 2017 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'da bu sene Pazar gününe geliyor. Hafta içine denk gelseydi yine bir izin sayılacak gün olarak tabir edilecekti fakat bu tatil gününden de memurlar ve işçiler hafta sonuna denk geldiği için yararlanamayacak.

29 Ekim 2017 Cumhuriyet Bayramı'da Pazar gününe denk geldiğinden dolayı memur ve çalışanlar bu resmi tatilden de yararlanamayacak.

2017 Yılı Resmi Tatil Günleri

Aşağıda yer alan resmi tatil günleri hafta içi ya da cumartesi günlerine denk geldiği için memurlar ile işçiler bu günlerden resmi tatil olarak yararlanabilecek.

1 Mayıs 2017 Emek ve Dayanışma Günü - Pazartesi
19 Mayıs 2017 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Cuma
24 Haziran 2017 - 27 Haziran 2017 Ramazan Bayramı - Cumartesi - Salı
30 Ağustos 2017 Zafer Bayramı - Çarşamba
Kurban Bayramı 31 Ağustos 2017 - 4 Eylül 2017 Perşembe - Pazartesi

Yukarıda belirtilen tarihler hafta sonu veya Cumartesi gününe denk geldiği için bazı memurlar ve işçiler resmi tatil olması dolayısı ile tatil yapabilecekler.

Daha üstte yer alan resmi tatiller Pazar gününe denk gelmektedir. Bilindiği gibi genel olarak memurların büyük bir bölümü pazar günleri çalışmamakta ve işçilerinde büyük bir bölümü pazar günü çalışmamaktadır. Bu yüzden hafta sonuna denk gelen bu resmi günleri tatil olarak almadık. Kurumlar da ve özel sektörlerde istihdam etmekte olan personeller yukarıda belirtilen resmi tatil günlerinde çalışıp çalışmadıklarını sorgulayarak toplam kaç gün tatil yapabileceklerini bulabilirler.
 
Editör: TE Bilisim