Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene Kamu Personeli Seçme Sınavı ile memur atamaları yapılmaktadır. Atamalar genel olarak yılda iki kez yapılmakta olup atamalardan önce memur alımı yapacak olan kamu kurumları kadrolarını Devlet Personel Başkanlığına göndermektedir. Devlet Personel Başkanlığı gelen kadroları inceleyip onayladıktan sonra uygun olanları ÖSYM'ye göndermektedir.

ÖSYM tarafından incelenmekte olan kadrolara uygun nitelik kodları belirlenmekte ve merkezi memur atamasısayfasına entegre edilmektedir. Peki 2017 yılı içerisinde 2017/1 merkezi yerleştirme ataması memur ataması ne zaman yapılacak? Tarih belli oldu mu?

2017/1 KPSS Memur Ataması Ne Zaman Yapılacak

Kamu Personeli Seçme Sınavına 2016 yılında toplam 6 milyon aday girdi ve bu adaylar kendilerine uygun bölümlere atanmak istiyor. Peki 2017 yılının ilk memur ataması olan 2017/1 memur ataması ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile 2017 yılı memur ataması 21 Haziran 2017 - 3 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak. Adaylar bu tarihler arasında ÖSYM'nin internet sitesi aracılığı ile açılmış olan kadrolara müracaatlarını yapabilecek.

Başvuruların 3 Temmuz 2017 tarihine sona ermesi ile en kısa süre içerisinde de memur atama sonuçlarının belli olması beklenmektedir. Adaylar 21 Haziran'da başlayacak olan memur atamalarından önce bakanlıkların kurum sınavlarına veya memur alım sınavlarına müracaat ederek şanslarını deneyebilir.