Sağlık Bakanlığı her sene açıktan atama yöntemi ile alımlar yaptığı gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile düzenlenen tercih dönemlerinde de alımlar yapılmaktadır. FETÖ'cülerin ihraç edilmesi ile Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapacağını duyurmuş olup yıl sonuna kadar 15 bin alım yapması bekleniyor. 2016/6 tercih dönemlerinde binlerce alım yapan Bakanlık 2016/7 tercih dönemlerinde de toplam 5 bine yakın personel alımı yapacak. Peki bu tercih döneminde Sağlık Bakanlığı lisans mezunlarına hangi kadroları ayırmış durumda.

Lisans Mezunları Hangi Kadroları Tercih Edebilir

Sağlık Bakanlığı 2016/7 tercihleri kapsamında ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu toplam 4 bin 984 sözleşmeli sağlık personeli alacak. Lisans mezunu adayların hangi kadroları tercih edeceği öğrenildi. Buna göre lisans mezunu adaylar 34 Biyolog, 21 Çocuk Gelişimcisi, 11 Dil ve Konuşma Terapisti, 140 Diyetisyeni 793 Ebe, 64 Fizyoterapist, 1265 Hemşire, 10 İşçi ve uğraşı terapisti, 19 Odyolog, 17 Perfüzyonist, 115 Psikolog, 12 Sağlık fizikçisi, 65 Sosyal çalışmacı pozisyonları için başvuru yapabilir.

Yukarıda Sağlık Bakanlığının alacağı lisans mezunu adayların hangi kadrolara başvuracağı belirtilmiş olup hangi kadroya kaç personel alımı yapacağı da belirtilmiştir. Bu pozisyonlara başvurmak isteyen adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile başvurularını yapabilecek. Başvurular 2016/7 tercih dönemi ile başlayacak olup söz konusu tercih döneminin haftaya başlaması beklenmektedir. Her hangi bir değişiklik olduğunda konu hakkında sizleri bilgilendireceğiz.