2016 Memur Maaşları Ne Kadar Olacak

1 Kasım seçim vaatleri arasında bir çok müjdeli haber veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. hükümetin kurulmasında hemen sonra, çalışmalara başladı. Özellikle asgari ücrete yapılacak 300 TL'lik zamla beraber memur maaşlarındaki artışlar da merak konusu olmuş durumda.

 

Herkesin merakla beklediği gün gelip çattı. 7 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erkem seçim kararını almasıyla başlayan seçim vaatleri için artık geri sayım başladı. 1 Kasım seçimlerinde vatandaşlara büyük umutlar dağıtan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ezici bir üstünlükle kazanılan seçimlerden hemen sonra ilk iş olarak asgari ücret tartışmalarına son noktayı koydu.

 

Asgari ücret için gerekli çalışmaları yapan ve sorunu çözen Başbakan Davutoğlu, ikinci büyük vaadi olan emeklilere müjdeyi verdi ve seyyanen uygulanacak zamların onayı aldı. Ocak ayı itibariyle binlerce emekli maaşlarında hem seyyanen zammı görecek hem de 6 ayda bir yapılan enflasyonun ek zammını alacak. Böyle emeklinin soğuk olan yüzü azda olsa ısınacak.

 

2016 Ocak ayından itibaren AK Parti Hükümeti tarafından açıklanan asgari ücret zammı Brüt olarak 1655 lira olacak. Yapılacak bu zamlardan sonra memur maaşlarında da gözle görülür bir artış yaşanacak. Yapılan 2016-2017 toplu sözleşmelere göre memur emeklilerine yüzde 11,5 oranında zam yapılacak. AK Parti Hükümeti böylece 1 Kasım seçimlerinden sonra verdiği sözleri birer birer yerine getirmeye başlamış oldu.

Editör: TE Bilisim