Her sene faaliyetlerine devam eden tüm kamu bankaları, kamu kuruluşları ve bakanlıkar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapmaktadır. Genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile gerçekleştirilmektedir. Buna göre adaylar KPSS'den aldıkları puanlar ile merkezi atamalar aracılığı ile atanmaya çalışmaktadır.

Merkezi atama ile kurumlara yerleşemeyen adaylar bakanlıkların açmış olduğu kurum sınavlarına girmekte ve buradan başarılı olarak sözlü mülakatlara tabii tutulmaktadır. Buradan da başarılı olan adaylar Türkiye'nin farklı bölgelerinde ki bakanlıklarda çalışmaktadır.

2016 Memur Alımları

2016 yılında farklı kurumlar binlerce memur alımı yapmaya devam ediyor. 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama ile 10 bin aday memur olmuştu. Bunun yanı sıra onlarca farklı kamu kurumu (Adalet Bakanlığı başta olmak üzere) yıl içerisinde memur alım ilanları yayınlamıştı. Şu anda yeni yayınlanan ilanlar ile Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin ve Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin memur alımı daha yapacak. Yıl sonunda 2016/2 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama yapılması ve yine on binlerce adayın memur olması beklenmektedir.

Bunun yanı sıra yıl içerisinde farklı bakanlıklar ve kurumlar memur alım ilanları yayınlamaya devam ediyor. Sizin için bu ilanları takip etmekte ve sitemiz aracılığı ile duyurular yaparak yazıların sonunda başvuru linklerini paylaştığımız gibi kuruma kimlerin müracaat edebileceğini de paylaşmaktayız.
Editör: TE Bilisim