Devlet Personel Başkanlığı Mayıs ayına ait kamuda çalışan personel sayısını duyurdu. İşte kamu hizmetlerinde çalışan personel sayısı.

Lise, ön lisans, lisans gibi bölümlerden mezun olan kişiler her sene ya da iki senede bir yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmekte ve buradan devletin kadrolu memuru olmaya çalışmaktadır. İlkokulda ki öğrencilerin hayalleri farklı olsa da asıl öğrencinin amacı memur olmaktır denilebilir. Her yıl çeşitli hizmetlerde çalışmak üzere on binlerce memur alınmakta ve bu alımlar KPSS sınavı ile yapılmaktadır. Puanı tutan adaylar yazılı sınav ya da sözlü mülakatlara tabii tutulduktan sonra ilgili kurumlarda çalışmaya başlamaktadır.

Yayınlanan yeni sayı ile birlikte tam doğru olup olmayacağı tartışılabilir durumda olduğu da belirtildi. Ancak rakamlar memur sayılarına oldukça yakındır.

Mayıs Ayı Kamu Personeli Sayısı

1. Genel İdare Hizmetleri Sınıfı: 558.071
2. Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı: 2.181
3. Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı: 398.608
4. Teknik Hizmetler Sınıfı: 146.249
5. Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfı: 925.825
6. Avukatlık Hizmetleri Sınıfı: 3.778
7. Emniyet Hizmetleri Sınıfı: 259.751
8. Din Hizmetleri Sınıfı: 110.447
9. Yardımcı Hizmetler Sınıfı: 112.603

Geçtiğimiz Aralık ayında yayınlanan sayılara göre Mayıs ayında kamu personeli sayısında genel olarak düşüş var. Ancak Din Hizmetleri Sınıfı, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı, Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı,  Avukatlık Hizmetleri Sınıfı, Emniyet Hizmetleri Sınıfı, Emniyet Hizmetleri Sınıfıların'da ki personel sayısı Aralık 2015'de yayınlanan personel sayılarına göre düşüş göstermiş. Ancak boş kontenjanların doldurulacağı kesin.
 
Editör: TE Bilisim