2015'te Memur Alımı Olacakmı?

2015 yılında kamuya memur alımı ile ilgili durumun ne olacağı konusunda soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “2015 yılında kamu personeli alımını azaltacaklarını ve merkez bankasına bizim de tarım vs anlamında destek olmamız gerektiğini “vurguladı. Enflasyon değerlerinin hepimiz için çok önemli olduğunu, bunu mümkün olduğunca da iyileştirmek adına elimizden geleni yapacağımızı belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “ülkemizde bir yandan da artan işsizlik sorunu var.

Bunu çözüme kavuşturmak için de eğitime ve istihdama destek veriyoruz” şeklinde de devam etti. Merkez bankasının aldığı kararlar neticesinde ülke olarak hepimizin çok etkilendiğini ve bunu daha olumlu bir yere çevirmek için ülke olarak kararlı davranmamız gerektiğini açıkladı. Bunlara ek olarak amaçlarından birinin de; kalkınma planını hayata geçirerek, bu anlamda Türkiye ‘yi bir üst lige taşıyacaklarını belirtti. Şu anda ülkemizde var olan başlıca sorunlara dikkat çekerek; mülteci sorunlarının, işsizlik sorunlarının, enflasyon faiz indirimi beklentisinin farkında olduklarını, bunları düzeltmek için de sürekli olarak toplantılar düzenlendiğini belirtti. 2015 yılında memur alımı ile ilgili olarak da büyük bir alımın olmayacağını, hatta bu konuda kısıntıya bile gidileceğini açıklamalarında devam etti. Merkez bankasının verdiği rakam ve açıklamalara da bir şey söyleyemeyeceğini ve eğer ülkede cari açık var ise, fiyat istikrarının sağlanamayacağını, merkez bankasının para politikasında da güçlü olması gerektiği de bakanın önemli söylevleri arasında yerini aldı.

Bu sayede memur alımı ile ilgili olarak haber bekleyen kişiler de en azından haberdar edilmiş oldular. Bu anlamda Maliye bakanı Mehmet Şimşek ‘de haber bekleyenleri cevaplandırarak, önemli açıklamalarda bulunmuş ve ülkemizin mali tablosu hakkında da genel bir bilgi vermiş oldu.

Editör: TE Bilisim