2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı bir çok şaibe ile gündeme gelmiş ve soruların çalındığı iddia edilmişti. Mahkeme verdiği karar ile Eğitim Bilimleri sınav sorularının bazı adaylar tarafından çalındığını tespit ederek sadece Eğitim Bilimleri sınavının tekrarlanmasını uygun görmüştü.

Puanların hesaplanması ile binlerce aday 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı ile memur oldu. Aradan geçen altı yıl boyunca sınav sorularının çalındığı gerekçesine dair verilen ifadeler incelenmeye devam edildi ve elde edilen deliler ile aynı sınavın Genel Kültür ve Genel Yetenek sınav sorularının da çalındığı doğrulandı. Buna göre sınav tekrar mı yapılacak? Bu puanlar ile memur olanlar ihraç mı edilecek şeklinde soruların yöneltilirken bugün konu hakkında açıklama geldi.

10 Bin 151 Kişilik Liste

Ankara Savcısı Yücel Erkman yaptığı açıklamasında 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Kültür ve Genel Yetenek sorularını çalarak memur olduğunu tespit ettikleri 10 bin 151 kişilik isim listesini Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığına gönderdi. Buna göre bu kişiler hakkında yapılan soruşturmalar doğru çıkar ve haklarında Fethullahçı Terör Örgütüne üyelikleri tespit edilirse memurlukları düşecek ve bir daha memur olamayacaklar. Her hangi bir suça teşvik edenler veya sessiz kalanlar için ise mahkemelerde soruşturmalar yapılacak söz konusu şahısların tutuklanmaları da gündeme gelen konular arasında yer almaktadır.