Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için her sene düzenli olarak polis alımları yapılmaktadır. Kadın kontenjanı az olduğu için pek çok kişi kadın polis alımlarının artırılmasını talep etmekteydi. Bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kamuoyuna verilen müjdeli haber ile 2 bin 500 kadın polis alımı yapılacağı belirtildi. Peki 2 bin 500 kadın polis alımı nasıl yapılacak, ek olarak yeni bir ilan mı yayımlanacak?

Buna göre İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar neticesinde Emniyet Genel Müdürlüğüne ait karakollarda güven masasının kurulması uygun bulundu. Yeni kurulan bu güven masalarında kadın polisler görev alacak ve Türkiye geneli toplam 2 bin 500 kadın polis görevlendirilecek yeni yeni 2 bin 500 kadın polis alımı yapılmış olacak. Peki yeni bir ilan mı yayımlanacak yoksa meslek içi kaydırmalar mı yapılacak?

YENİ ALIM YAPILACAK MI?

İçişleri Bakanlığından ya da Emniyet Genel Müdürlüğünden 2 bin 500 kadın polis alımının nasıl yapılacağına dair net bir duyuru yapılmadığı için detaylar henüz bilinmiyor ancak yapılan ön görülere göre şu anda aktif olarak çalışan kadın polislerden güven masasına kaydırmaların yapılacağı ve en kısa sürede PMYO, POMEM, PAEM'den yapılacak olan polis alımlarında kadınlara verilen kontenjanın artırılması beklenmektedir.

POLİS ALIMI VE HABERLERİNİ BU SAYFALARDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim