Ülkemizde bilindiği üzere suçluların cezalarını çekmesi için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE bünyesinde mahkumiyet süreçleri gerçekleştirilmektedir. Ancak buradaki insanların hayata kazandırılması, psikolojik durumlarının iyi olması, sosyal hayattan kopmamaları için devletin bir çok kurumu önemli çalışmalar yaparken şimdi de Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında önemli bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma kapsamında toplam 2500 kişilik atama yapılacak. Peki bu atama ile neler hedeflenecek, ne gibi başarıların eldee dilmesi sağlanacak.

2500 Öğretmen Atanacak

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma neticesinde 2 bin 500 öğretmen atması yapılacak. Bu sayede mahkumiyet sürecinde olan kişilerin eğitim alması, eğitimlerine devam etmesi, açıköğretim sınavlarını sürdürmesi ve aldıkları dersler ile bu derslerden geçebilme avantajları elde etmeleri, diploma alabilmeleri, mesleki bir bilgi almaları, vasıf kazanmaları hedeflenecek. İki bakanlık arasında resmi protokoller yapıldı ve detaylar belirlendi. İlgili detayların tümünün en kısa süre içerisinde kamuoyuna detaylı bir şekilde açıklanması ve sürecin nasıl işleneceğinin duyurulması beklenmektedir.

Kurum Dışı mı İçi mi Atama Olacak?

Çok sorulan sorulardan bir tanesi 2500 kişilik öğretmen atamasının kurum içi mi yoksa kurum dışı mı olacağı yönünde olmak ile birlikte bu sorunun henüz yanıtı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulmadı. Fakat atama kurum içi dahi yapılsa okullarda boşluk olacağı için kurum dışı atamalara 2500 kişilik ilave atamanın yapılması gerekmektedir.