İçişleri Bakanlığı geçen ay ilanında 1772 memur ve personel alımı yapacağını kamuoyuna duyurmuştu. Adayların yoğun rağbet gösterdiği ilanlarda sonuçlar bugün resmen kamuoyuna duyuruldu. Buna göre sonuçlar beklendiği gibi açıklanmadı yani adaylar T.C. kimlik numaraları ya da şireleri üzerinden sonuçları öğrenemiyor. Peki sonuç öğrenme sayfası, sonuç sorgulama sayfası nedir? Sizlere bu bilgiyi haberimizde paylaşıyoruz.

Sonuç Öğrenme: https://bit.ly/2MBHGQl

Yukarıdaki linki tarayıcınızın URL bölümüne yapıştırarak git diyebilir ve sonuç öğrenme sayfasına ulaşabilirsiniz. Bu sayfa üzerinden adaylar T.C. kimlik numaraları ya da şifreleri ile değil başvurdukları pozisyonu açarak listelere ulaşabiliyor. Listeler üzerinden hangi şehrin kaç puan ile kapattığı, hangi adayın hangi pozisyonu kazandığı açıklanmıştı.

Eğer listede asil olarak isminiz varsa İçişleri Bakanlığı 8 ile 12 Şubat tarihleri arasında adayların cep telefonlarına gelecek SMS'i ve e-postalarına gelecek mailleri dikkatle takip etmesi gerektiğini duyurdu. İlgili sayfada yer alan listelerde ismi olmayan adayların kazanamadığı da belirtilmiştir. Karışıklık olmaması adına adayların isimleri, soy isimleri ve baba adları paylaşılmıştır. Bu bilgiler üzerinden adaylar pozisyonlara girip giremediklerini detaylı bir şekilde öğrenebilir.

Taban Puanlar Açıklandı

İçişleri Bakanlığı 1772 personel alımında pozisyonlara göre puanları da kamuoyuna duyurdu. Sizlerde hangi pozisyonun kaç puan ile kapattığını öğrenmek istiyorsanız hemen aşağıda yer alan linki takip edebilirsiniz. Özellikle ön lisans kadrolarının bekleneni çok daha altında kapattığı ve çok düşük puanlar ile (60) atamaların olduğu görülüyor.

POZİSYONLARA GÖRE TABAN PUANLAR İÇİN GİRİNİZ