İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye'nin dört bir yanında başarılı şekilde görevlerine devam etmekte olup son birkaç yılda ciddi şekilde polis alımları gerçekleştirmektedir. Bu sene Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM kapsamında 10 bin polis alımı yapıldı ve 16 bin 500 polis alımının daha yapılacağı duyuruldu.

Geçtiğimiz haftalarda yeni polis alımına ilişkin Polis Akademisi Başkanlığınca kamuoyuna duyuru yapılmıştı. Bu açıklamaların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yeni bir duyuru gerçekleştirilmiş ve 16 bin 500 polis alımı yapılacağı belirtilmişti. Peki lise, önlisans ve lisans mezuniyet grupları arasından 16 bin 500 polis alımı hangi tarihlerde yapılacak ve detaylar nedir?

POLİS ALIMLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü 16 bin 500 polis alımının dağılımı şu şekilde olacaktır. Lise mezunları için Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO 2 bin 500 polis, önlisans ve lisans mezunları için Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM 10 bin polis ve lisans mezunları için Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM 3 bin komiser alımı yapılacak. Bu dağılım ile 15 bin 500 polis alımı yapılacaktır.

Bu dağılıma ekstra olarak bin kişilik kadronun daha dahil edilmesi ve toplam 16 bin 500 kişilik polis alımı yapılması bekleniyor. Polis alımlarının farklı tarihlerde yapılması bekleniyor ancak öncelikle YKS sonuçları açıklandıktan sonra lise mezunu polis alımları ve lisans KPSS sonuçları açıklandıktan sonra ise önlisans ve lisans mezunu polis alımlarının yapılması beklenmektedir.

POLİS ALIMI, HABERLERİ VE MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim