Uzun zamandır insanların aklında farklı bir soru olarak beliriyordu fakat şimdilerde alınan bir kararla taşeron işcilere yönelik takvim tamamen netletmiş oluyor.
Maliye bakanı Naci Ağbal, taşeron konusunda olan sorunları ve soruları ortadan kaldırmak istediklerini söyledi. Naci Ağbal konuşmasına şu şekilde devam etmek istedi; ''Bakanlığımız tarafından bu konular hakkında çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda olan tüm önerileri aldık ve değerlendik. Şimdi bu değerlendirilen önerileri Bakanlar kuruluna taşıyacağız. Eğer bakanlar kurulu sunduğumuz bu önerileri kabul ederse bu öneriler yasalaştırılmak için Meclis'e götürülecek.'' dedi.
Şuanda hali hazırda çalışan tüm taşeron işcileri bu yasayla birlikte kamu işcisi olarak görülecek. Eğer kamuya taşınacak kişi olursa bunlar bazı şartlara göre taşınacak.

Bu yasa ile asgari ücrete tamamen çözüm üretilmiş olacak. Naci Ağbal kendisine sorulan soruları bir bir yanıtladı. Şuanda asgari ücret 1300 ₺ fakat bunun üzerinden 70 ₺ vergi kesintisi oluyor. Bunu da bu yasa ile birlikte çözüme kavuşturacakları umut ediliyor. Sadece biz değil aynı zamanda çalışma bakanı da bu konuda emin adımlarla yürüyor ve bize destek oluyor.

Kırmızı ete kdv indirimi de geliyor! Bilindiği üzere kırmızı et fazlasıyla yüksekliğe sahip olan ve sürekli olarak değeri artan bir et türü. Bu konuda ayrı bir çalışma yürüterek KDV indirim talebinde bulunacağınız ve Naci Ağbal şu şekilde konuşmasını sonlandırmış oldu; ''Sadece kırmızı ette kdv indirimi değil aynı zamanda gıda sektörü üzerinde genel bir çalışma yürütüyoruz.'' dedi.
Editör: TE Bilisim