2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında yaşanan skandallar bitmek bilmiyor. Yapılan son açıklama da sınav sorularının 12 gün önceden sızdırıldığı belirtildi. 150 bin memur işten alınabilir.

Memur olmak için adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği KPSS sınavlarına girmektedir ve buradan aldığı puanlar ile kamu kurumlarına yerleşmektedir. Bu sınav iş imkanını sağladığı için oldukça önemlidir çünkü bireyler için hayatının dönüm noktası olabilir durumundadır. Hatta genellikle yapılan her KPSS sınavının ardından davalık olaylar yaşanmaktadır. Ancak 2010 KPSS sınavında yaşanan skandallar gibisi şuana kadar yaşanmadı. İncelenen dosyalar ile 2010 yılında yapılan KPSS sınavında yeni deliller ve bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklama da 2010 yılında KPSS sınavına 808 bin kişinin girdiğini belirtmişti. Ankara 1. İdare Mahkemesi Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının iptal edilmesine ilişkin önemli bir yazılı açıklama yaptı.

Sorular 12 Gün Öncesinden Sızdırılmış

Basında yer alan bir habere göre 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavının soruları 12 gün önceden ele geçirilip bu tarihten itibaren soruların sızdırıldığı öğrenildi. Soruların nasıl çalındığı ve bu kadar hızlı şekilde yüz binlerce kişiye nasıl ulaştırıldığı sorularının cevabı ise merakla bekleniyor. Ancak basında yer alan haberin resmi bir açıklama ile gerçeklik payı kesin olarak yoktur.

Masum Memurlarda Kovulabilir!

Ankara 1. İdare Mahkemesinin gönderdiği yazıyı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kabul eder ve onaylarsa sınava giren kopya çeken ve çekmeyen 150 bin memur işten tahliye edilebilir. Ancak böyle bir durumun pek yaşanmaması düşünülmektedir. Fakat olay nasıl çözülecek hala merak konusu olmuş durumda
Editör: TE Bilisim