Hükümet 15 bin adet yeni personel yani polis ihdas edecek. Hükümet tarafından tasarı Meclis bakanlığına sunuldu. İşte bu haber hakkında çok çarpıcı detaylar ve bilgiler!

Emniyet genel müdürlüğünce taşra teşkilatına 15 bin adet yeni personel yani polis memuru alınacağı bildirildi. Yeni tasarı ile birlikte tüm yeni yasalar ve bu 15 bin adet polis memuru hakkında bilgiler TBMM'nin başkanlığına şuanda sunulmuş durumda.

TBMM'e iletilmiş olan bu tasarının içerisinde şu gerekçeler yer alıyordu; ''Bu tasarı ile birlikte devletin en temel görevlerinden bir tanesi olan vatandaşların korku ve endişeden uzak tutulması, vatandaşı huzur ve güven içerisinde tutabilmek.'' denildi.

Halkın idaresini ve korumasını sağlayabilecek olan tek kurum emniyet genel müdürlüğü. Bundan dolayı emniyet genel müdürlüğü de 15 bin yeni personel yani polis memuru almak istediğini belirtti. Güvenlik, asayiş ve genel ahlakın korunması tamamen emniyet müdürlüğüne aittir.

Toplumun huzurunu bozan, korku ve endişeye sebep olan birileri varsa veya suç işleyen birileri varsa buna asayiş bakar. Bundan dolayı polisin asayiş suçları ile daha iyi bir şekilde mücadele edebilmesi için yeni polis memurlarının ihdas edilmesi gerekiyor. Personel sayılarının arttırılması gerekiyor ki halkın güvenliği, huzuru ve refahı üst seviyeye çıkarılabilsin. Doğu ve güneydoğu da olan savaş, göçler bunların hepsi bizim ülkemize olumsuz yönde etki ettiği için halkımızın güvenliğini üst seviyeye çıkarmak zorundayız denildi. Asayiş, çevik kuvvet ve özel harekat birimlerinde çalışan polis memuru sayısının arttırılması gerektiği bildirildi.