Geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe giren düzenleme kapsamında her bayramda emekli vatandaşlara ikramiye ödemesi yapılmakta. Bu ödemeler önümüzdeki Kurban Bayramı öncesinde de yapılacağı gibi Temmuz ayında emeklilere hem zamlı maaş hem de ikramiye ödemesi yapılacak.

Kurban Bayramı öncesinde emeklilere yönelik sunulan bu imkan yüzleri güldürdü. Özellikle pandemi nedeniyle zorlu bir süreçten geçilen Türkiye'de hem ikramiye hem de zamlı maaş alınacağı öğrenildi. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamalarda Kurban Bayramı ikramiyelerinin 27 Temmuz ile 30 Temmuz günlerinde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacağı belirtildi. Bu ikramiyenin yanı sıra temmuz ayı itibarıyla mevcut anlaşmalar dahilinde emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam yüzde 4.56 olacak.

Emekli maaşları ne kadar olacak?

Emekli maaşlarında minimum maaş tutarı üzerinden yapılan hesaplamalara göre mevcut ve artışlı tutarlar şöyle olacak;

Bağ-kur emeklileri için en düşük emekli maaşı 1784 TL olurken artış ile birlikte 1874 olacak.

SSK emeklileri ise 2111 TL alırken artış sonrası 2219 TL alacak.

Emekli sandığı emeklileri ise 2661 TL'den 2796 TL'ye yükselecek.

Yapılacak bu artış ile birlikte 2020 yılının Temmuz ayı itibariyle emekli maaşlarındaki minimum tutarlar belirtildiği şekilde ödenmeye başlanacak. Özellikle yüksek emekli maaşı alan vatandaşlar mevcut yüzde 4.56'lık zam oranı ile birlikte 200 TL'ye varan bir artış elde edebilecek.

Editör: TE Bilisim