Türkiye geneli çok sayıda aday Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından düzenlenen ehliyet sınavlarına katılarak farklı sınıflarda ehliyet almaya çalışmaktadır. Ehliyet almaya hak kazanan adaylar gerekli dosyalarını ve ödemelerini tamamlayarak tüm evrakları ile Emniyet Genel Müdürlüklerine müracaat etmekteydi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama da ehliyet işlemlerinde görevli Türkiye'de 13 bin polis olduğunu ve bu polislerinde artık göreve döneceğini belirtti. Yani ehliyet işlemlerinde görevli toplam 13 bin polis olduğu öğrenildi ve tüm işlemler Nüfus müdürlüklerine yönlendirildi.

MEMUR ALIMI YAPILACAK MI?

Türkiye geneli 13 bin polisin baktığı işlemlere artık Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmekte olan memurlar bakacak. Memur sayısının az olmasından dolayı özellikle büyük bölgelerde uzun kuyruklar oluşurken şimdi ehliyet işlemlerinin gelmesinden dolayı daha uzun kuyrukların olması bekleniyor.

Peki işlemlerin hızlandırılması için memur alımı yapılacak mı? Resmi Gazete aracılığı ile nüfus müdürlüklerine bin 600 kadro ihdası verilmişti ancak alımların ne zaman yapılacağı duyurulmamıştı. Yakın zamanda nüfus müdürlüklerinin kontenjanları incelenerek kamuoyuna ilanın yayımlanması ve yeni memur alımı yapılması beklenmektedir. İlan geldiğinde İşin Olsa ekibi olarak bizlerde konu hakkında değerli okuyucularımızı bilgilendireceğiz. Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip ediniz.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin

Editör: TE Bilisim