Sağlık Bakanlığının bilindiği üzere 18 bin kişilik atama yapması bekleniyordu çünkü daha önceki yayımlanan ilanlarda genel olarak sayı 18 bin olarak belirlenmekteydi ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk aşama için 12 bin sağlık personeli alımı müjdesini iletti. Buna göre 18 bin kişilik değil ilan 12 bin kişilik olarak çıkacak. Peki kalan 6 bin kişilik alım işçi kadrosu için yapılır mı? Yoksa farklı senaryolar olabilir mi? İşte beklenen senaryo durumları

6 Bin İşçi Alımı İhtimali Nedir?

Sağlık Bakanlığı genel olarak 18 bin kişilik atama yapardı ancak bu sefer 12 bin kişilik atamanın yapılacağı görülüyor. Buna göre kalen 6 bin kişilik pozisyonun işçilere mi ayrıldığı durumu var. Eğer öyle bir durum gerçekleşirse 81 şehir için KPSS şartsız, en az ilköğretim mezunu, kura ile temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi ve hasta yaşlı bakım elemanı alımı yapılacaktır.

Önlisans ve Ortaöğretime Mi Kadro Verilecek?

Bir diğer senaryo ise 12 bin kişilik atamanın çok büyük bir kısmının lisans mezunları için verileceği yani atamanın yoğun olarak hemşire, ebe vb. gibi kadrolara yapılması kalan 6 bin kişilik kadronun ise Aralık 2020 gibi yayımlanacağı ve bu ilanın ise çok büyük bir bölümünün teknisyen, tekniker kadroları için yayımlanacağı ihtimali var. Bu durum yapılırsa temel sebebinin atamanın 2018 KPSS önlisans ve ortaöğretim puanı ile değil 2020 KPSS önlisans ve ortaöğretim puanı ile yapılması için olabilir.

Yukarıdaki durumlar net olmamak ile ön görülen iki senaryodur. İlerleyen günlerde atama ilanı ve bakanlık açıklamaları ile detaylar öğrenilebilecektir.

Editör: TE Bilisim