Sağlık Bakanlığı 2020 yılında en çok atama yapan kurum olarak bilinmekte olup 2020 yılı bitmeden büyük bir alımın daha yapılacağı bakan tarafından müjdelenmiş ve geçtiğimiz iki hafta önce gelen resmi duyuruda Sağlık Bakanlığının 12 bin kişilik sağlık personeli atamasının yapılacağı ve tarihin Kasım ayının ilk haftası olduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulmuştu. kasım ayının ilk haftası sona erdi ancak her hangi bir ilan yayımlanmadı. Peki ikinci haftada ilan gelir mi yoksa ilan ertelendi mi?

İlan Aralık Ayında mı Çıkacak?

Sağlık Bakanlığının 12 bin personel ataması eğer Kasım ayının ilk haftasında yapılsaydı ön lisans mezunları 2018 KPSS puanı ile yerleşecekti ancak ilan yayımlanmadı. Atama ikinci hafta ya da üçüncü hafta yapılırsa yine Sağlık Bakanlığının atamasına yeni ön lisans mezunları yetişemeyecek. Peki bu sebeplerden dolayı ilan Aralık ayında mı çıkacak?

Ön lisans mezunlarının Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 25 Ekim tarihinde yapıldı ve sonuçların 26 Kasım tarihinde resmi olarak duyurulacağı ÖSYM tarafından kamuoyuna duyuruldu. Eğer atama 26 Kasımdan önce yapılırsa ön lisans yeni mezunları yetişemeyecek ve alımlar 2018 KPSS ile yapılacak ama 26 Kasım ve sonrasında tercihler alınırsa başvurularda 2020 KPSS puan türleri kullanılacaktır. Adaylar meraklı bekleyişini sürdürüyor ve neredeyse iki günde bir adaylar sosyal medya üzerinden etkilinlik yapmaktadır.

Sizce atama ne zaman yapılmalıdır?

Editör: TE Bilisim