Sağlık Bakanlığı 2020 yılının rekor atama yapan kurumu olarak tarihe geçti. Buna göre çok sayıda sağlık personeli ataması yapıldı, kura ile doktor ataması yapıldı, işçi ataması yapıldı, şimdi yeni bir atama daha yapılıyor. 12 bin atamanın ne zaman olacağına yönelik meraklı bekleyiş beklenirken sonunad süreçte sona gelindi tarih verildi ancak lise KPSS puanlarına atama yetişmedi. Peki 2020 KPSS puanlı adaylar ne yapacak? Atama tarihinin ileri bir güne alınma durumu var mı?

2018 KPSS ile Atama Olacak

Sağlık Bakanlığı 12 bin kişilik atama yapacak. Atamanın başlanacağı tarih 1 Aralık olarak belirtilirken atamalar 7 Aralık tarihinde ise sona erecek ve bir daha açılmayacak. Birkaç gün ya da hafta içerisinde ise sonuçların açıklanması bekleniyor. Buna göre Lise KPSS sonuçları Aralık ayının üçüncü haftasında açıklanacak ve atama tarihine yetişmeyecek.

Lisans ile ön lisans mezunu adaylar 2020 KPSS puanlarını kullanarak atanmaya çalışacak. Ortaöğretim mezunları ise 2018 KPSS puanları ile atanmaya çalışacak. Yani 2020 KPSS'den adaylar çok yüksek puan alacak durumları dahi olsa atamaya yetişmeyeceği için artık bir sonraki atama ilanını beklemek durumunda kalacaktır.

ÖSYM belirlediği takvim doğrultusunda çalışma yapan bir kurum olarak bilindiği için atama tarihinde her hangi bir değişiklik olmayacaktır. Yani lise mezunu adayların atanması için artık 2021 yılında yayımlanması beklenen atama ilanını beklemesi gerekiyor.