İçişleri Bakanlığı aldığı karar ile 1 ile başlayan üç haneli acil devlet telefonlarını tek bir çatı altında toplamaya karar verdi ve bu durum adaylara yeni bir istihdam alanı daha yarattı. Buna göre çağrı merkezi için ciddi bir atama yapılırken kazanamayan adaylar 112'ye çağrı merkezi personeli yine alınacak mı, devam edecek mi, sorularını yöneltmektedir. Sizler için mevcuttaki bilgileri ve durumları derlediğmiz haberimizi ürettik.

112'de Toplanacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamasında Haziran 2021'e kadar 1 ile başlayan tüm devlet telefonlarının 112'de toplanacağını belirtti. Bu sayede artık vatandaşlar 110, 112, 155, 156 vb. gibi telefonları aramasına gerek kalmayacak. Direkt olarak 112'yi arayarak işlemlerini bu kanal üzerinden gerçekleştirebilecek.

İş İlanları Devam Edecek Mi?

Önceden 112 telefonlarına sağlık personelleri, 115 telefonlarına polis, 156 telefonlarına jandarma, 110 telefon numaralarına itfaiye eri bakmaktaydı. Ancak bu güncelleme ile artık telefonlara yetkili birim değil yönlendirme yani çağrı merkezi karşılama personeli bakacak. Bu alanda ilk olarak binden fazla atama yapıldı ancak ihtiyaç halinde atamalar yine devam edecek çünkü iş yükünün nasıl olacağı Haziran 2021'den önce kestirmek pek mümkün değil.

İlanlar Ne Zaman Gelir?

112'de olacak iş yükü net olarak Haziran ayında ancak görülebilecektir. Bu yüzden Haziran ayına kadar alım beklenmiyor. Zorunlu halleder İçişleri Bakanlığının Türk Telekom'un sahibi olduğu AssisTT gibi firmalar ile anlaşma yapması ve en kısa sürede de atama yapması bekleniyor. Yani bundan sonraki 112'ye atama 2021 yılı sonunda ancak çıkabilir. İlanları kaçırmamak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim