İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz ay yapılan açıklama da 2021 Haziran'a kadar tüm 1 ile başlayan üç haneli devlet acil numaralarının 112'ye taşınacağı ilk olarak arayanı çağrı merkezi personelinin karşılayacağ ve sonrasında yetkili kişiye yönlendirileceği belirtildi. Buna göre 112 çağrı merkezine 1.000 memur alımı yapılması yakın zamanda bekleniyor. Alımla ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da OECD ülkelerini örnek göstererek Sağlıkta açığın henüz bitmeyeceğini ve alımların devam edeceğini duyurmuştu. Peki 112 çağrı merkezine en çok hangi bölümlerden atama yapılacak?

Hangi Bölümlerden Alım Yapılacak?

1.000 çağrı merkezi memur alımı yoğunluğu ön lisans mezunları arasından yapılacak. (Muhtemelen temel kadro çağrı merkezi hizmetleri bölümüne verilecektir) Daha az bir bölümü ise lise mezunu ile lisans mezunları arasından yapılacaktır. Lise mezunları için her hangi bir bölüm şartı aranmayacak ancak lisans mezunlarından tüm bölümlere kontenjanın ayrılması bekleniyor fakat en çok alımın İİBF ile mühendislik fakültesi bölümlerinden yapılması ön görülüyor.

Alımlar Ne Zaman Yapılır?

Alımların Haziran 2021'e kadar tamamlanması bekleniyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Haziran 2021'e kadar 1 ile başlayan tüm devlet numaralarının 112'ye bağlanacağını belirtmişti. Tüm hatlar bağlanmadan önce atamaların kesinlikle tamamlanması gerekiyor ki her hangi bir aksaklık yaşanmasın. 1.000 çağrı merkezi memuru ilanından anlık haber almak için aşağıdaki linkten mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan